Mennyei rakott tésztát készíthetsz csirkemellel, paradicsomszósszal és gombával megpakolva. Úgy az igazi, ha a szószt is házilag fűszerezed meg hozzá. A sütőben már csak hagynod kell, hogy az ízek összeérjenek, a tetején lévő réteg pedig ropogósra piruljon.

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és negyedórára tedd félre. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, a főzővizét tedd félre. A gombát és a hagymát aprítsd fel.

 

A csirkét forró serpenyőben öt perc alatt pirítsd fehéredésig. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanabban a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a gombát, sózd, borsozd, és ezt is párold puhára. Amikor kész, vedd le róla a fedőt, kevergetve pirítsd egy-két percig, amíg a leve elfő, ekkor kanalazd hozzá a sűrített paradicsomot. Öntsd fel a tészta főzővizéből annyival, hogy szószos állaga legyen, ízesítsd zöldfűszerekkel és egy kevés sóval és borssal, pakold vissza bele a kisült csirkekockákat, és lefedve rotyogtasd negyedórát.

 

A kifőtt tésztát egyengesd el egy tepsiben, öntsd rá a húsos-gombás szószt, rakd ki a tetejét mozzarellaszeletekkel, fedd le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe fél órára, hogy az ízei összesüljenek. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz percig pirítsd a tésztát.





Source link