A darált húsos rakott zöldségkeverék a sietős esték megmentője lehet. A fagyasztott zöldségmixet felhasználhatod levesekbe, salátákba, vagy egy ilyen kiadós egytálételhez. Rétegezd krumplival, és így valóban teljes értékű vacsorát tehetsz az asztalra.
A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és sós vízben főzd ki.
A zöldségkeveréket kevés sós vízben párold puhára.
Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben, és párold rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Dobd rá a zúzott fokhagymát is, pirítsd egy percig, majd add hozzá a darált húst, és süsd fehéredésig. Ez néhány perc. Ekkor húzd le a tűzről, keverd el a bazsalikommal, a kakukkfűvel, a pirospaprikával, sóval és borssal. Öntsd fel annyi vízzel, hogy szószos legyen, és lefedve főzd puhára nagyjából 10-15 perc alatt. Ha kész, keverd össze a leszűrt zöldségkeverékkel.
A zöldséges húst egyengesd el egy tepsiben. Fedd be a kifőtt krumplival, ezt kend meg jól tejföllel, és szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe, hogy az ízei összeérjenek. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd a sajtot további tíz percig.
Source link