A fűszeres, mandulás bundába forgatott gluténmentes rántott csirkemell hamisítatlan diétás, mégis isteni finom fogás. Ne előre porított mandulát használj hozzá, hanem olyat, amit te őrölsz meg úgy, hogy nagyobb darabokban maradjon.
A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és egy órára tedd félre. A mandulát közben késes aprítóban őröld durvára, és keverd el a fűszerekkel. A pihentetési idő végén a csirkemellet vedd ki a hűtőből, forgasd meg a felvert tojásban, utána a fűszeres mandulában. Ha szükséges, kézzel nyomkodd rá a mandulát, hogy egyenletesen fedje be, majd helyezd el a húst sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg a tetejét egy kis olajjal, és told 200 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg a bunda ropogósra, belül a hús pedig omlósra sül.
Source link