A hagyományos kakaós csiga narancslekvárral megbolondítva talán még finomabb, mint az eredeti változat. Ezekkel az arányokkal készítve a tészta is megfelelően puha és foszlós lesz. Kelt tészta összeállításakor ügyelj arra, hogy minden hozzávaló szoba-hőmérsékletű legyen, ezért felhasználás előtt legalább egy órával vedd ki őket a hűtőből!

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át. Sózd meg, add hozzá a tojássárgákat, a felkockázott, puha vajat, végül az élesztős tejet, és először fakanállal, utána kézzel dolgozd jól össze. Letakarva keleszd egy óra alatt a duplájára.

Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Olvaszd fel a vajat, majd keverd hozzá a kakaót, a porcukrot, végül a narancslekvárt. Tedd félre kihűlni.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra. Kend meg a töltelékkel úgy, hogy az egyik hosszú oldalától egy három-négy centi széles sávot hagyj üresen, így nem fog kifolyni a töltelék. Tekerd fel, vágj belőle darabokat, és az így kapott csigákat helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket tojássárgával, a tepsit takard le, és így pihentesd további fél órát.

A sütőt közben melegítsd elő 200 fokra. Told a tepsit a sütőbe. 25 perc múlva vedd ki, és mérsékeld a hőmérsékletet 150 fokra. A csigák tetejét kend meg meleg tejszínnel, szórd meg kristálycukorral, tedd vissza a sütőbe, és így süsd még további tíz percig.

Source link