Hamisítatlan őszi édesség a szőlős túrótorta, amely sütőben sül, és a gyúrt vajas tésztarétegen gazdag gyümölcsös töltelék terül el. Használhatsz hozzá piros vagy fehér szőlőt, vagy akár vegyesen is.

A tésztához a lisztet keverd össze a porcukorral, és gyúrd simára a vajjal. Pihentesd hűtőben tíz percet, hogy összeálljon, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki vékony kör alakúra. Egy kapcsos tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd el benne a tésztát. Told 190 fokos sütőbe nagyjából tíz percre, amíg szép színe lesz, majd vedd ki. A krémhez a túrót keverd el a porcukorral, az étekzési keményítővel, a tejjel, a tejföllel, a tojással és a vaníliás cukorral, reszeld hozzá az alaposan megmosott citrom héját. A szőlőszemeket felezd el, és keverd a masszához. Ne ijedj meg, a krém elég híg lesz. Öntsd az elősütött tortalap tetejére, és tedd vissza a sütőbe nagyjából másfél órára, amíg szép színűre sül. Csak akkor szeleteld, amikor már teljesen kihűlt.





Source link