A rakott káposzta gombával megrakva komplett vegetáriánus ebéd. Friss kenyérrel tunkolva a legfinomabb, de anélkül is elképesztően kiadós. Aki semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt, a tejfölt is lecserélheti valamilyen növényi alternatívára.

A rizst kétszeres, enyhén sós vízben párold félpuhára. 

A káposztát csepegtesd le. A hagymát olajon futtasd meg, a tűzről levéve keverd el a pirospaprikával, majd add hozzá a káposztát. Sózd, borsozd, és kis lángon, lefedve negyedóra alatt párold meg. Külön folyadék nem kell alá. Néha keverj rajta egyet, de egyébként hagyd békén.

A gombát szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a gombaszeleteket, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és 10-15 perc alatt pirítsd meg rajta a gombát.

A savanyú káposzta felét egyengesd el egy tepsiben. Oszd el rajta a rizst, azt fedd be a gombával, és locsold meg tejföllel. Erre kanalazd a káposzta másik felét, amelyen oszd el a maradék tejfölt. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe, és 45 perc alatt süsd össze.





Source link