Vannak, akik a római, mások a nápolyi stílusú pizzára esküsznek, de a legtöbb embernek mindkét fajta ízlik. A római elkészítése kicsit egyszerűbb, így otthon is bátran nekiállhatsz. Arra figyelj, hogy búzalisztből nem lesz az igazi, kenyér- vagy pizzalisztet használj hozzá.
A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a cukrot, és egyik oldalára az élesztőt, másikra a sót – hogy ne találkozzanak -, majd az olajat és a vizet is. Kézzel dagaszd ki. Akkor megfelelő, ha az edény falától elválik, és nem ragacsos. A tésztát egyengesd el egy kiolajozott tepsiben. Óvatosan húzd szét a széleit, amennyire lehet, majd takard le, és nagyjából 45 perc alatt keleszd a duplájára.
Amíg a tészta kel, állítsd össze a szószt. A paradicsompürét öntsd egy kis lábosba, add hozzá a cukrot, a bazsalikomot, az oregánót, a fokhagymaport és a sót, és kis lángon húsz perc alatt forrald össze. A kolbászt karikázd fel, a sajtot pedig reszeld le. A közben megkelt tészta széleit húzd szét a tepsi széléig. Kend meg a szósszal, oszd el rajta a kolbászt és a reszelt sajtot, és 250 fokos sütőben 12-15 perc alatt süsd készre a pizzát.
Source link