Először a tölteléket készítsd el. A zsemlemorzsát kevés olvasztott vajon pirítsd meg. Az almákat hámozd meg, szeleteld fel, és facsarj rá citromlevet. A cukrot keverd össze a fahéjjal. Egy sütőpapírt kenj meg olvasztott vajjal. Tegyél rá két réteslapot egymás fölé, a felsőt kend meg vajjal, majd így folytasd a rétegzést, minden második lapot vajjal megkenve.

 

Amikor a végére értél, a tészta közepét szórd meg zsemlemorzsával, arra tedd a fahéjas cukrot, ízlés szerint mazsolát és a szeletelt almát úgy, hogy a szélektől számítva négy-öt centi helyet hagyj ki. A tészta rövidebbik oldalait hajtsd a töltelékre, majd a hosszabbiknál fogva csavard fel. Kend meg a tetejét is a maradék olvasztott vajjal, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.





Source link