A csirkét dörzsöld be sóval és borssal. A puha vajat keverd el a mézzel, és ezzel is kend be kívül-belül a húst. A csirke belsejébe tegyél egy almát, egy-egy szál rozmaringot, kakukkfüvet és néhány gerezd egészben hagyott fokhagymát. A hagymákat pucold meg, és vágd karikákra. Hasonlóképpen karikázd fel az alaposan megmosott citromot is. Egyengesd el őket egy mélyebb tepsiben, helyezd melléjük a kimaradt rozmaringot, a kakukkfüvet és az egész fokhagymagerezdeket, és fektesd rá a csirkét.

 

Locsold meg kevés olívaolajjal, önts alá fél deci vizet, és told be a 180 fokos sütőbe. 20 percenként fordítsd meg, hogy egyenletesen süljön, és ilyenkor mindig locsold meg egy kicsit a vajas szafttal. Ha szükséges, néha pótold az elpárolgott vizet. Amikor a bőre már ropog, és belül puha, omlós, akkor elkészült. Ha megsült, pihentesd egy negyed órát, és csak utána szeleteld fel.





Source link