A zellerben alig van szénhidrát, viszont rengeteg vitamint és tápanyagot tartalmaz, így érdemes minél többet fogyasztani belőle. Nem csak levesben finom, akár sütve is kísérletezhetsz vele. Ha hasábokra vágod, ránézésre olyan, akár a sült krumpli. Ha tepsiben sütöd, nem szívja tele magát olajjal. Kínálhatsz hozzá különféle szószokat is. 

Sült, fűszeres zellerhasábok

Hozzávalók

  • 1 db zeller
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • pirospaprika
  • zöldfűszerek

Elkészítés:

A zellert hámozd meg, és vágd közepes, körülbelül fél centi vastag szeletekre. Ügyelj, hogy egyforma nagyságúak legyenek. Rendezd a hasábokat egy sütőtpapírral bélelt tepsibe, szórd meg sóval, paprikával és borssal. Locsold meg olívaolajjal, majd forgasd össze a zellerszeleteket.

Helyezd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20-25 percig. Közben forgasd át a hasábokat. Amikor szép pirosak, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt érdemes friss zöldfűszerekkel is megszórni. 

A zellert is elkészítheted változatosan. Feltétlenül próbáld ki ropogós panírban is! 

A velünk élő nárcizmus – Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Source link