Ha házilag készíted az almachipset, kevesebb szemetet termelsz, és abban is biztos lehetsz, hogy a nassolnivaló nem lesz tele mindenféle felesleges adalékanyaggal. Úgy a legfinomabb, ha egy éjszakát cukorszirupban áztatod előtte, de ha édes gyümölcsöt választasz, vagy egészséges ropogtatnivalóra vágysz, ezt a lépést akár ki is hagyhatod.

Az almákat alaposan mosd meg, töröld őket szárazra, majd hámozás és magozás nélkül vágd őket vékony karikákra. Locsold meg a szeleteket citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A vizet kis lángon forrald össze a cukorral. Amikor már minden szemcse elolvadt benne, forrald fel, majd húzd le a tűzről. Az almaszeleteket pakold egy mélyebb tálba, öntsd le a forró sziruppal, és letakarva pihentesd egy éjszakát.

 

Másnap halászd ki őket a szirupból, itasd fel róluk a nedvességet, majd sorakoztasd fel a chipseket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 100 fokos sütőben egy óra alatt szárítsd meg az almákat. Félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy egyenletesen érje őket a hő. Csak akkor fogyaszd az almachipset, ha már teljesen kihűlt.





Source link