Sokkal zamatosabb lesz a csirkecomb, ha mellette sül a köret is. A sokoldalúan felhasználható, szuperegészséges sütőtök télen mindig remek választás sült húsok mellé: kellemesen édeskés íze izgalmas fűszerekkel és naranccsal kombinálva. Ha teheted, pácold órákon át, hogy minél ízletesebb és omlósabb fogás kerüljön az asztalra.

A csirkecombokat tisztítsd meg, majd szórd meg sóval, borssal. Keverd össze egy tálban a mézet, egy narancs levét, reszelt héját, az olajat és a zúzott fokhagymát. A keverékkel kend be a húst, majd letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára. Pihentetés után rendezd a combokat zsiradékkal kikent tepsibe.

A sütőtököt és a narancsokat vágd kisebb darabokra, rakd a combok mellé, majd szórd meg kakukkfűvel. Önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig, közben fordítsd át a combokat, és kenegesd még meg a maradék mézes, narancsos páccal. Az utolsó 10-15 percre vedd le a fóliát. Akkor jó, ha a csirke átsül, szép piros, a tök pedig puha.





Source link