A ropogós sajtos rúd nagyon jól csúszik egy pohár bor vagy gyümölcslé mellé. Kétféle sajtból a legfinomabb. A tökéletes eredmény elérése érdekében ügyelj a részletekre: a vaj ne olvadjon el, amikor elmorzsolod a liszttel, és hidegen tedd a tésztát a forró sütőbe.

A lisztet keverd el a sóval és a sütőporral, és szitáld egy tálba. Ettől lesz a tészta levegős. Nagylyukú reszelőn reszeld bele a kétféle sajtot, és morzsold el az egészet a kockákra vágott hideg vajjal. Végül gyúrd össze a krémsajttal, hogy egynemű masszát kapj. Folpackba csomagolva pihentesd a hűtőben fél órát.

A pihentetési idő leteltével a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát vedd ki a hűtőből, lisztezett deszkán nyújtsd ki két centi vastagra, kend le tojássárgával, szórd meg reszelt sajttal és magvakkal, és vágd egyforma rudakra. Helyezd el őket egymástól kicsit távolabb sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a forró sütőbe 15-20 percre, amíg szép színt kapnak.





Source link