A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. Amíg a tészta fő, készítsd elő a brokkolit. Ehhez először szedd rózsáira, alaposan mosd meg, szárítsd fel róla a nedvességet, és vágd nagyobb darabokra. Egy serpenyőben hevíts olajat. A fokhagymagerezdeket aprítsd fel, és kevergetve pirítsd meg az olajon. Egy perc múlva add hozzá a brokkolit.
Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval, és így pirítsd két percig. Ezután öntsd fel a tejszínnel. Kevergesd, amíg besűrűsödik, majd szórd bele a sajtot, és várd meg, amíg elolvad. A kifőtt tésztát tedd egy tepsibe. Öntsd rá a tejszínes brokkolit, forgasd össze, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Húsz perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd tíz perc alatt roppanósra.
Source link