Orly módra készült halnak is nevezik a sörtésztában kisütött szeleteket. A bunda a sörben található szénsavnak köszönhetően lesz annyira ropogós. Fontos, hogy minden hozzávaló hideg legyen, így nem fogja magát sütés közben teleszívni olajjal, és nem lesz tocsogós.

A tőkehalfilét hűtőben vagy mikróban olvaszd ki. A nedvességet itasd le róla.

A tészta hozzávalóit keverd össze. A lisztet keverd el a kukoricaliszttel, a sütőporral, a sóval és a borssal, majd fokozatosan önts hozzá annyi sört, hogy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapj. Pihentesd fél órát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a halakat. Forgasd meg őket kevés lisztben, hogy a tészta jól rájuk tapadjon, majd a sörös masszában. Az olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.





Source link