Minek bonyolítanád meg a vendégvárást vagy a szilveszteri készülődést, ha villámgyorsan is isteni falatokat tehetsz az asztalra? A leveles tészta ezúttal is kapóra jön. Ha kapsz koktélvirslit, érdemes azt tenni a tésztába. A tetejére a sajton kívül szórhatsz különféle magokat is, és kínálj hozzá ketchupot vagy mustárt! 

Virslis falatok leveles tésztából

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg virsli
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél-egy centi vastagra. A tésztát szeld fel háromcentis csíkokra, és göngyöld be velük a kisebb darab virsliket. 

Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a tészta sütés közben megnő. A tetejüket kend be felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, körülbelül 200 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha a tekercsek szép pirosak, kiveheted a sütőből.  

A velünk élő nárcizmus – Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Source link