A reszelt krumplival és borsóval készült kukoricás lepény pillanatok alatt készen lesz konzervzöldségekből. A villámvacsorához semmi mást nem kell tenned, csak összekeverni a hozzávalókat, majd serpenyőben néhány perc alatt kisütni őket. Köretként vagy önálló fogásként is tökéletesek.
A kétféle konzervet csepegtesd le. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld egy tálba. Add hozzá a borsót és a kukoricát, a kefirt, majd fokozatosan annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapj. Sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és formálj belőle lepényeket.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd ki a kis korongokat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald tejföllel, mártogatóssal vagy akár valamilyen szaftos hússal.
Source link