A gluténmentes karfiolkrokett tökéletes választás akár szaftos húsételek mellé, akár valamilyen finom mártogatóssal. Legjobb kókuszliszttel készíteni, de mindig óvatosan adagold, mert már egy kis mennyiség is nagyon sok nedvességet felvesz belőle.

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és forró, sós vízben nagyjából húsz perc alatt főzd teljesen puhára. Ha kész, szedd ki, még melegen törd össze, vagy vágd apró darabokra, sózd és borsozd meg, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű, add hozzá a tojást, a tejet, és annyi kókuszlisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Keverd el az aprított petrezselyemmel, gyúrd alaposan össze, formálj belőle hengereket, és forró olajban oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.





Source link