Ha az egészséges karfiolt párolva vagy főzve kicsit unalmasnak találod, dobd fel fűszerekkel és fetával! A sütőben a zöldség kicsit megkaramellizálódik, és teljesen új, izgalmas ízvilágú fogást kapsz. Az alacsony szénhidtráttartalmú ételt akkor is bátran megeheted, ha az újévi fogadalmaid között szerepel a fogyókúra.

A karfiolfejet tisztítsd meg, és áztasd egy tál sós vízbe. Körülbelül 15 perc elteltével öblítsd le a zöldséget hideg vízzel, és törölgesd szárazra. Középen vágd ketté, majd szeleted ujjnyi vastag darabokra.

 

A fokhagymát törd össze, rakd egy tálba az olajjal, a mustárral, a sóval, a borssal és az oregánóval együtt, majd jól keverd össze. A karfioldarabokat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend be a fűszeres keverékkel. Ha szereted és bírod a chilit, szórhatsz rá, illetve dobj rá apróra vágott petrezselymet. Tedd a zöldségszeletek mellé a felkockázott fetát. Told forró sütőbe, és süsd 200 fokon körülbelül 25 perc alatt szép pirosra.





Source link