A selymes mártásban fürdő sarkadi pecsenye csirkemellből is elkészíthető, így viszonylag hamar az asztalra kerülhet. A hússzeleteket először vaj és olaj keverékén pirítsd meg, utána kerülhetnek a tepsibe. A mártás füstös ízéért a kolbász felelős.

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Közben a gombát szeleteld fel. A kolbászt tíz percre áztasd hideg vízbe, majd húzd le a héját, vágd karikákra. Az uborkákat is karikázd fel.

A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd rá a csirkeszeleteket, oldalanként egy-két perc alatt piríts rájuk kérget, majd pakold őket egymás mellé egy tepsibe. A gombát óvatosan sózd és borsozd, és ugyanebben a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával párold puhára. Közben add hozzá a kolbászkarikákat is. Nagyjából tíz perc kell nekik, hogy megpuhuljanak, ekkor öntsd fel őket tejszínnel, add hozzá az uborkát és a reszelt sajt felét is, forrald össze, majd ezzel a raguval öntsd nyakon a tepsiben várakozó húst. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe húsz percre, amíg a sajt ráolvad.

Source link