A sűrű, selymes fokhagymakrémleves igazán jólesik a hosszú téli estéken, amikor gyorsan szeretnél valami finom vacsorát az asztalra tenni. Ha árválkodik egy fej fokhagyma és egy kevés tejszín a hűtődben, akkor bevásárolni sem kell hozzá. Az alaplevet kockából is készítheted, de sokkal egészségesebb, ha magad főzöd, és utána adagonként lefagyasztod.
A fokhagymagerezdeket pucold meg, vágd apróra, és az alaplével együtt tedd fel főni. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. A tejszínt keverd el a kukoricaliszttel, sűrítsd be vele a levest, és újraforrástól számítva kis lángon főzd tíz percig. Az utolsó percekben tépkedj bele petrezselyemleveleket, majd az egészet turmixold botmixerrel vagy turmixgépben. Tálald levesgyönggyel, pirítóssal vagy házi krutonnal, de jól megy hozzá a reszelt sajt is.
Source link