Még finomabb lesz a selymes krumplikrémleves, ha póréhagymás alapra készíted. Selymes, laktató és olcsó fogás, amihez tényleg alig kell bevásárolni. Ha igazán kiadósra szeretnéd, reszelt sajtot is adhatsz hozzá, de manapság nagyon drága a sajt, így semmi gond nem történik, ha elhagyod.
A póréhagyma zöld leveleit távolítsd el, a többi részét vágd apróra. Egy lábosban olvaszd össze a vajat az olajjal, és párold rajta puhára a hagymát.
A krumplit közben hámozd meg, kockázd fel. Add a puha hagymához, és forgasd össze. Öntsd fel alaplével, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval és babérlevéllel, és nagyjából húsz perc alatt főzd puhára. Amikor megfőtt, a babérleveleket halászd ki belőle, és tépkedd bele a petrezselyemleveleket. Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, és tedd vissza a tűzre. Öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.
Tálaláskor, aki szereti, reszelt sajtot szórhat bele.
Source link