Egy lábosban melegíts kevés olívaolajat, majd dobd hozzá a felaprított vöröshagymát, és süsd üvegesre három-öt perc alatt. Add hozzá a felkockázott zellert és krumplit. Pirítsd együtt néhány percig, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval. Öntsd fel a zöldséglevessel, majd forrald fel. Kis lángon főzd addig, amíg a zeller és burgonya puhává válik, ez körülbelül 15-20 perc.

 

Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Öntsd hozzá a kókusztejet, majd pépesítsd botmixerrel vagy turmixgéppel. Tedd vissza a tűzre, majd forrald össze. Ha túl sűrűnek találod, hígítsd kevés növényi itallal. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tálald friss petrezselyemlevelekkel díszítve.  





Source link