A mustáros csirkecombfilé a csontos testvérénél hamarabb átsül, miközben ugyanolyan finom szaftos és omlós. Minél tovább tartod az illatos pácban a húst, annál ízesebb lesz. Plusz zsiradékot nem is kell a serpenyőben már aláönteni, így is elég szaft fog keletkezni rajta.

A csirkecombfilékből a nagyobb darabokat vágd félbe, majd tedd őket egy tálba, és forgasd össze sóval. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a mustárral, a pirospaprikával, a rozmaringgal és a borssal. Keverd el ezt a páclevet a hússal, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát, de akár egy egész éjszakát is.

A pihentetési idő leteltével a combokat halászd ki a pácból, és egy száraz, tapadásmentes serpenyőben kezdd el közepes lángon lefedve sütni őket. Nem kell alájuk plusz zsiradék. Nagyjából hét perc múlva, amikor az aljuknak már szép színe van, fordítsd meg őket, és ugyanígy hét perc alatt süsd meg a másik oldalukat is.





Source link