A szűzpecsenyét vágd korongokra. Szórd meg őket sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és tedd félre tíz percre.

Egy serpenyőt forrósíts fel, és négy perc alatt süss a szűzérmék mindkét oldalára kérget. Ha készen vannak, szedd ki őket, és ugyanabban a serpenyőben olvassz vajat. Párold rajta üvegesre az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a felkockázott fokhagymagerezdeket is. Közben a gombát szeleteld fel, és add a puha hagymához. Szórd meg kevés sóval és borssal, add hozzá az egész rozmaringágakat, és fedő alatt párold addig, amíg levet ereszt. Ez nagyjából tíz perc. Ekkor szórd meg egy teáskanál liszttel, öntsd hozzá a bort és az alaplevet, és kevergesd, amíg kicsit besűrűsödik. Ekkor pakold vissza a hússzeleteket a serpenyőbe, és lefedve párold puhára további tíz perc alatt. Ha túl sűrű lenne, alaplével hígítsd. A végén öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.





Source link