Budapest módra készült egytálnak is nevezik a krumplival és zöldborsóval együtt sütött sertéspörköltet, amely egyszerű hozzávalóival és házias ízvilágával ejt rabul. Nem egy villámebédről van szó, mert a húsnak sok idő kell, hogy megpuhuljon, de az idő nagy részében nem kell mellette állni.

A húst kockázd fel, és olvasztott zsíron pirítsd meg. Ha kész, vedd ki a lábosból, és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon futtasd meg a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, a felkockázott paprikával és paradicsommal, majd tedd vissza a tűzre, és fedő alatt, kis lángon párold, amíg a paradicsom levet ereszt. Ekkor tedd bele vissza a húst is. Sózd, borsozd, szórd meg köménymaggal, öntsd fel vízzel, és egy óra alatt főzd puhára. Hagyhatod kicsit hosszabb lére, mint szoktad, de azért ne legyen levesállaga.

Közben a krumplit kockázd fel, és sós vízben főzd meg nagyjából negyedóra alatt. Nem baj, ha a közepe kicsit nyers marad. Ha kész, szűrd le.

A kifőtt krumplit oszd el egy tepsiben. Tedd rá a zöldborsót, öntsd fel a szaftos pörkölttel, és alufóliával letakarva told a sütőbe fél órára, amíg az ízei jól összeérnek.

Source link