Dobd fel a megszokott sertéspörköltöt sörrel! A barna változat íze karakteresebb, mint a világosé, így az ízlésedtől függ, melyiket használod. Krumplival, tésztával vagy friss kenyérrel tálalva fejedelmi ebéd válhat belőle.
A húst kockázd fel, forgasd össze sóval és borssal, és tedd félre.
Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, majd fonnyaszd meg rajta az apróra vágott hagymát. Amikor már puha, add hozzá a húst, és piríts rá kérget. Húzd le a tűzről, hintsd meg pirospaprikával, nyomd rá a fokhagymagerezdeket, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, és öntsd fel annyi sörrel, amennyi ellepi. Fűszerezd tárkonnyal, Cayenne-borssal, köménymaggal és ízlés szerint még egy kevés sóval és borssal. Lefedve gyöngyöztesd kis lángon bő egy órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Az elfőtt levet vízzel vagy sörrel pótold.
Source link