Sósan is elkészítheted a puha csigákat. Vajdasági recept alapján töltsd meg őket lágy, vajas töltelékkel, szórd meg reszelt sajttal, és úgy told a sütőbe. Ez a változat tartalmaz ugyan élesztőt, mégsem igényel kelesztést.

A tejet langyosítsd meg, keverd el a cukorral, majd morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, add hozzá a sót, az olajat és az élesztős tejet, jól dolgozd össze, és oszd négy cipóra.

 

A töltelékhez a vajat keverd habosra a tojássárgákkal és a sóval. A tésztacipókat lisztezett deszkán egyenként nyújtsd ki. Kend meg a töltelékkel, tekerd fel, mint a bejglit, és szeld csigákra. Oszd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket kend meg felvert tojással, szórd meg sajttal, és 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd őket pirosra.





Source link