A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. Sós vízben főzd őket 5-8 percig, amíg puhulásnak indulnak, majd szűrd le és szárítsd meg őket. Amikor már nem nedvesek, egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és 6-8 perc alatt süsd a darabokat pirosra és ropogósra. A kész sült krumplit szedd papírtörlőre, és sózd meg.

Az aiolihoz egy kis tálban keverd el a tojássárgákat az apróra vágott fokhagymával, a citromlével és a mustárral, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan, cseppenként adagold hozzá az olajat. Sűrű szószt fogsz kapni. A végén ízesítsd sóval.

A paradicsomos szószhoz az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben. Add hozzá a pirospaprikát, a füstölt paprikát és a Cayenne-borsot, és tíz másodpercig kevergesd együtt a tűzön. Keverd bele a paradicsomszószt, az alaplevet és az ecetet. Időnként megkeverve gyöngyöztesd a tűzhelyen öt percig, amíg besűrűsödik.

A sült krumplit helyezd el egy tálon. Locsold le a kétféle szósszal, és tálald.





Source link