A mediterrán marhahúsleves a belefőzött sok-sok zöldségnek köszönhetően annyira sűrű és kiadós, hogy legfeljebb csak valamilyen könnyebb második fogást fogsz már kívánni utána. A marhahús elég hosszú főzési időt igényel, ezért a zöldségeket csak félidőben add hozzá.
A marhahúst kockázd fel, hártyázd le, és tedd fel egy liter sós vízben vagy alaplében főni. Közben készítsd elő a zöldségeket: a répákat és a zellert pucold meg, és vágd nagyobb darabokba, a hagymát és a fokhagymát csak tisztítsd meg, de hagyd őket egyben. A kelbimbókat is egyben hagyhatod, vagy ha nagyobbak, felezd el őket. Másfél óra főzés után tedd a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát a marhahúshoz, add hozzá az egészben hagyott zellerszárat is, ízesítsd bazsalikommal, oregánóval, babérlevéllel, borssal, és lassú tűzön kezdd el összefőzni. Egy óra múlva öntsd fel paradicsomlével, és így gyöngyöztesd még további fél órát, amíg a hús teljesen megpuhul.
Source link