A rozmaringos répakrémlevest készítheted friss vagy szárított fűszerekből. Nagyon jól megy hozzá a gyömbér. Ha a répát kifőzés előtt olajon jól átpirítod, még jobban kihozza az ízét. Tálaláskor meglocsolhatod egy kevés szőlőmagolajjal, de ha nincs, anélkül is finom lesz.

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a répát hámozd meg, és vágd karikákra, a krumplit kockákra. A gyömbért reszeld le, a rozmaringot tépkedd le a száráról. Ha a hagyma már puha, tedd rá a répát és a gyömbért, pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, add hozzá a rozmaringot és a krumplit, és 20-25 perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd turmixgépben vagy botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Tálaláskor az adagok tetejét meglocsolhatod szőlőmagolajjal.





Source link