A savanyú káposztából készülő ételek nem véletelnül olyan kedveltek újév napján, vagy egy átbulizott éjszakát követően, ugyanis a másnaposság kitűnő ellenszerei, nyugtatják a gyomrot. Krumplival és kolbásszal ráadásul még az egyszerű leves is jó laktató. A gyors fogás kenyérrel és tejföllel kínálva az igazi. 

A szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a krumplit vágd kockákra, a kolbászt karikázd fel. Ha a káposzta túl sós, öblítsd át. A szalonnát pirítsd meg, majd dobd a zsírjára az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteld pár percig. Tedd hozzá a káposztát, a kolbászt és a feldarabolt paprikát is.

Süsd kicsit, majd szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel káposztalével és annyi vízzel, hogy mindent jól ellepjen. Keverd össze, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, add hozzá a babérlevelet. Közepes lángon főzd körülbelül 35-40 percig. Amikor minden puha, húzd le a tűzről. 





Source link