A szaftos, tárkonyos sertésragu a fehérbornak és az alaplének köszönheti semmihez sem hasonlító ízét. A felkockázott húshoz fokozatosan kell hozzáönteni a levet, amelyben párolódni tud, így valóban ragu, és nem leves lesz belőle. A tárkonyt csak a legvégén add hozzá.

A sertéscombot kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben olvassz össze egy evőkanál vajat és olajat, dobd rá a befűszerezett húst, és öt perc alatt, kevergetve piríts kérget a felszínére. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki.

A serpenyőbe tegyél egy újabb kanál vajat és olajat. A hagymát vágd apróra, és ezen a keveréken párold üvegesre. Amikor már puha, pakold vissza bele a húst. Öntsd fel kevés fehérborral és alaplével, hogy le ne égjen, és kis lángon, fedő alatt kezdd el puhára párolni. Nagyjából fél óra kell neki, amíg megpuhul, közben az elfőtt bort és alaplevet folyamatosan pótold.

A lisztet keverd el a tejszínnel. Öntsd a puha húshoz, és forrald össze. A mártás egy-két perc alatt besűrűsödik. A legvégén add hozzá a citromlevet is, és szórd meg tárkonnyal.

Source link