A sütés nélkül készülő csokis, kókuszos tekercs tésztája a belekevert erős feketekávénak köszönheti mélyfekete színét. Ha ekkora mennyiségtől nem áll össze, óvatosan egy kevés tejet is adagolj hozzá. Ebből az adagból két rudat tudsz készíteni.
Az alaphoz először keverd össze a száraz hozzávalókat, vagyis a darált kekszet, a porcukrot, a kókuszreszeléket és a kakaóport. Add hozzá a lekvárt, a kávét, a rumot, és jól dolgozd össze. Ha szükséges, még egy kevés tejjel lágyíthatod, hogy jobban összeálljon.
A krémhez a puha vajat keverd habosra a porcukorral és a kókuszreszelékkel.
A tésztát vedd kétfelé. Egy darab frissen tartó fóliát teríts ki, szórd meg kókuszreszelékkel, és helyezd rá az egyik adag tésztát. Nyújtsd ki rajta, kend meg a krém felével, és a hosszabbik oldalánál fogva tekerd fel. Ezt ismételd meg a másik adag tésztával és krémmel is. Csavard be a rudakat a fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább 2-3 órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát. Másnap könnyedén felszeletelheted.
Source link