A karfiollepény jól megy szaftos húsok mellé köretnek, vagy akár magában falatozva. Még egészségesebb, ha a semleges ízű rizsliszttel fogod össze a masszát, így akár a gluténmentes étrendbe is belefér, és nem utolsósorban kevesebb szénhidrátot is tartalmaz.

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, hogy semmi szennyeződés ne maradjon rajta, és késes aprítógépben pürésítsd. Az így kapott morzsát kanalazd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a curryport és a kurkumát, sózd, borsozd, és adagolj bele annyi rizslisztet, hogy jól kezelhető masszát kapj. Formálj belőle lepényeket, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told a tepsit 190 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre, amíg a külseje ropogósra pirul.





Source link