Buffalo-karfiolnak is nevezik a fűszeres, kefires bundában kisült zöldséget, amelyet csípős máz tesz még vonzóbbá. Mivel sütőben készül, túl sok zsiradékot sem vesz fel. Fokhagymás, tejfölös mártogatóssal az igazi.
Egy nagy tálban keverd össze a kefirt a liszttel, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, a sóval és a köménnyel. A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, csepegtesd le, és forgasd a kefires masszába. Egyengesd el a bundázott zöldséget sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 190 fokos sütőbe fél órára, amíg roppanósra sül. Közben a juharszirupot olvaszd össze a vajjal, adj hozzá ízlés szerint chilt, és a sütés utolsó tíz percében kend a karfiolok tetejére.
A mártogatóshoz a tejfölt keverd el a fokhagymaporral, a citromlével és a frissen őrölt borssal. Tartsd a hűtőben, amíg a karfiolok ki nem sülnek, és ezzel kínáld a zöldséget.
Source link