A sütőben sült zöldséges húsgombócokban a darált hús mellett bőven helyet kap sárgarépa, cukkini és mindenféle ínycsiklandó fűszer. A cukkini besózására és kinyomkodására szánj időt, különben sütés közben könnyen eláztatja a gombócokat.

A cukkinit reszeld le, sózd be, pihentesd tíz percig, utána nyomkodd ki belőle a vizet, amit eresztett. Reszeld hozzá a megpucolt sárgarépát, add hozzá az újhagyma felkarikázott fehér részét és a darált húst, majd jöhetnek bele a fűszerek: a currypor, a füstölt paprika, a Cayenne-bors, a kurkuma, a bors és óvatosan még egy kevés só. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A húsos masszából formálj kis golyókat, oszd el őket egymás mellett a tepsiben, locsold meg őket kevés olívaolajjal, és told az egészet 180 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg ropogósra pirulnak. Érdemes őket egyszer-kétszer átforgatni, hogy egyenletesen süljenek.





Source link