Az amerikai egyben sült fasírt emlékeztet a mi Stefánia-vagdaltunkra, de nincs tojás a közepén, viszont belülre és kívülre egyaránt jut a paradicsom valamilyen formájából. Használj hozzá fele-fele arányban sertés- és marhahúst, így lesz a legizgalmasabb az íze.
A hagymát reszeld le, és olajon párold üvegesre. Add hozzá a sűrített paradicsomot, sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, hígítsd néhány evőkanál vízzel, és negyedóra alatt főzd össze.
A kétféle húst vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a zsemlemorzsát és a tojásokat, fűszerezd ezt is sóval, borssal, füstölt paprikával, majd forgasd hozzá a hagymás, paradicsomos szószt is. Gyúrd simára, és egyengesd el egy vajjal jól kikent kenyérformában. Told 180 fokos sütőbe 30-35 percre.
Amikor az idő lejárt, vedd ki a sütőből. A hőfokot tekerd le 160 fokra, a fasírt tetejét pedig kend le ketchuppal. Told vissza a sütőbe 15 percre.
Source link