Régebbi szakácskönyvek egyszerűen káposztafőzeléknek írják a hajdúkáposztát, és joggal, az elkészítése ugyanis szinte semmiben nem tér el egy bármilyen házias főzelékétől. Remek ízt ad neki a belekarikázott füstölt kolbász.

A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket szedd ki, és a visszamaradt zsíron fonnyaszd üvegesre az apróra vágott hagymát. Közben a savanyú káposztát csepegtesd le, és ha nagyon erős az íze, mosd át. Amikor a hagyma már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával és a savanyú káposztával, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, sózd, borsozd, és tedd vissza főzni. A kolbász héját húzd le, karikázd fel, és add a káposztához. Kis lángon főzd össze egy óra alatt. Az utolsó tíz percben a tejfölt keverd el a liszttel, adj hozzá egy keveset a főzőléhez is, és kézi habverővel kevergetve csorgasd a káposztához, hogy besűrűsödjön. Végül keverd bele vissza a kiszedett szalonnapörcöket. Azonnal is tálalhatod, de ha egy napig pihen a hűtőben, még jobban összeérnek az ízei.





Source link