Különösen finomak lesznek a legegyszerűbb húsgombócok is akkor, ha mustáros szafttal tálalod őket. Az öntetbe kerül méz és citromlé is, így élvezheted a különböző karakterű ízek mesés harmóniáját.
A húsgombóchoz a darált húst keverd el a reszelt hagymával és fokhagymával, add hozzá a tojást, a füstölt paprikát, a sót, a borsot és annyi kukoricalisztet, hogy jól gyúrható masszát kapj. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi a golyókat, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket.
A mártáshoz egy serpenyőbe önts kevés olívaolajat, pakold bele a kisült húsgombócokat, öntsd fel alaplével vagy vízzel, és forrald fel. Ekkor add hozzá a tejszínt, a mustárt, a mézet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és gyöngyöztesd nagyjából tíz percig, amíg besűrűsödik. Tálald rizzsel, krumplival vagy zöldségekkel.
Source link