A krumplit hámozd meg, kockázd fel és főzd ki. Ha kész, szűrd le. Keverd el a tejszínnel, a vajjal, szórd meg sóval, borssal és szerecsendióval, és krumplinyomóval törd össze.
Amíg a krumpli fő, állítsd össze a ragut. A hagymát aprítsd fel, és serpenyőben, olívaolajon párold üvegesre. A konzerveket csepegtesd le. A hagymához előbb add hozzá a zúzott fokhagymát, egy perc múlva keverd el a sűrített paradicsommal, add hozzá a konzervzöldségeket, és öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, és 20 perc alatt főzd össze.
Egy tálba kanalazd bele a zöldséges ragut. A tetején oszd el a krumplipürét, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg a krumplit.
Source link