A borsmártás pikáns és isteni kísérője lehet a szaftos sült sertéskarajnak. A tökéletes eredmény érdekében színes borsot használj hozzá, amit mozsárban törj durvára. A hús akkor lesz a legfinomabb, ha először kérget kapatsz rá, utána pedig puhára párolod.

A karajt klopfold ki, és sózd meg. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal. Fektesd a hússzeleteket ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy száraz serpenyőt. A bepácolt húsokra oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget, majd kevés víz hozzáadásával lefedve kis lángon párold őket puhára nagyjából húsz-harminc perc alatt. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tartsd melegen őket.

A borsot egy mozsárban törd durvára. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a borsot, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Öntsd fel az alaplével, és amikor felforrt, add hozzá a tejszínt is. Főzd, amíg besűrűsödik. 

Tálaláskor kanalazd a sült hússzeletek tetejére.

Source link