Nem csak paradicsomos szósszal készülhet a lasagne: tejszínes, sajtkrémes raguval, sok-sok darált hússal együtt sütve is mindenkinek ízleni fog. Hogy még karakteresebb legyen az íze, bacont is piríts a darált húshoz!

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben csíkozd fel a bacont. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy perc múlva a bacont is, és pirítsd ropogósra. Amikor megsült, add hozzá a darált húst is. Sózd, borsozd, fűszerezd bazsalikommal és oregánóval, és kevergetve pirítsd fehéredésig. A megsült húshoz add hozzá a krémsajtot, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Egy tepsi alját béleld ki lasagnelapokkal. Kanalazd rá a darált húsos ragu felét, szórd meg kevés reszelt sajttal, majd így folytasd a rétegzést. A tetején mártás legyen, amelyet még bőven szórj meg reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra sütés után vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 10-15 percig, amíg a sajt a tetején ropogós lesz.





Source link