A kolbászos tepsis krumpli valójában leginkább egy jóféle paprikás krumplira emlékezteti az embert, csak most lábos helyett a sütőben érnek össze az ízek. A tepsis krumpli az egyik legzseniálisabb ételünk: egyszerű, olcsó, és nincs olyan, aki ne lenne odáig érte.

A hagymát karikázd fel, a krumplit pedig vágd kockákra. A kolbászt áztasd hideg vízbe, hogy könnyebben lejöjjön a héja. Egy tepsit kenj ki zsírral. Fektesd rá a hagymát, majd arra a krumplit. Dobd mellé a felkockázott szalonnát, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és a felkarikázott kolbászt, amelynek előbb lehúztad a héját.

 

Jöhet mellé egy-egy felszeletelt paprika és paradicsom is. Szórd meg sóval, hagyományos és Cayenne-borssal is, majd forgasd össze az egészet. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 perce, amíg a krumpli megpuhul a szalonnás, kolbászos szaftban.





Source link