Sok vegán sütiből kihagyhatatlan az érett, puha banán, és nincs ez másképp ennél a csokis receptnél sem. Kókuszlisztet érdemes használni hozzá, amelyet fokozatosan adj a tésztához: mivel sokkal több nedvességet felvesz, mint a fehér liszt, apránként adagold, amíg eléri a megfelelő állagot.
A banánokat pürésítsd villával vagy botmixerrel. Add hozzá a nyírfacukrot, a kakaóport, a kókuszzsírt, a vaníliaaromát, végül a kókusztejjel felváltva a sütőporral elkevert kókuszlisztet. Óvatosan, kanalanként adagold, és mindig keverd el, amíg a massza sűrű tejbegrízhez hasonló állagot vesz fel.
A tésztát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 25 percre. Akkor jó, ha a tetején kéreg keletkezett, de a közepe még ragacsos.
Source link