A hagyományos farsangi fánk kelt tésztából készül, a közepe szalagos, belül esetleg rejt egy kiskanál lekvárt, de nem ez az egyetlen típus, amit készíthetsz. Létezik fánk kevert tésztából, túróból, lehet hosszúkás vagy középen lyukas.

Az amerikaiak kerek, cukormázzal bevont fánkját senkinek sem kell bemutatni. Gyerekkorunk nagy kedvence, a csöröge egyszerű gyúrt tésztából készül, hosszúkás, és házi baracklekvárral tálalva az igazi. De készíthetsz fánkot joghurttal, kefirrel a tésztájában is, így pillanatok alatt készen van az édes nasi.

Farsangi fánkok

Egyszer az életben mindenkinek érdemes megpróbálkoznia a klasszikus, foszlós szalagos fánk készítésével, de ha még nem vagy olyan gyakorlott a konyhában, először kezdj valami könnyebbel! Ebben a válogatásban mindenki megtalálhatja azt a farsangi fánkot, ami az ízlésének, az idejének és a tehetségének megfelel.





Source link