Számtalan módon készítheted a szaftos rakott káposztát: szalonnával összekeverve és sok reszelt sajttal megszórva füstös ízű és laktató. Ne spórold ki belőle a tejfölt se, ugyanis remekül összefogja a különböző ízeket.

A rizst két és félszeres mennyiségű sós vízben párold puhára.

A szalonnát kockázd fel, és kis lángon olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a szalonapörcöket szűrőlapáttal szedd ki, tedd félre, a visszamaradt zsírt pedig oszd két részre.

Az egyik adag zsírra tedd rá a lecsepegtetett savanyú káposztát. Sózd, borsozd, szórd meg egy teáskanál pirospaprikával és köménymaggal, és lefedve párold puhára negyedóra alatt. Néha keverd meg.

A másik adag zsíron párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, majd tedd rá a darált húst. Sózd, borsozd, öntsd fel kevés vízzel, és kevergetve főzd fehéredésig. Ez nagyjából 10-15 perc.

Egy tepsi alján oszd el a savanyú káposzta felét. Kanalazd rá a darált húst szaftjával együtt, arra pakold a rizst, a szalonnapörcök felét, és locsolj rá tejfölt. Fedd be a káposzta másik felével, erre jöhet a kimaradt szalonna, még egy adag tejföl, végül az egészet szórd meg bőségesen reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára, amíg az ízei jól összeérnek.





Source link