A szalonnazsíron sült krumpli bármilyen sült mellé, vagy akár magában, tejföllel is ellenállhatatlan. Tökéletes felhasználás a maradék főtt krumplinak, de frissen is érdemes elkészíteni.
A krumplikat héjukban főzd elő mérettől függően 15-25 perc alatt. Nem kell, hogy teljesen átfőjenek, fontosabb, hogy ne essenek szét. A kifőtt krumplikat hűtsd ki, és hámozd meg. A kicsiket akár egyben is hagyhatod, a nagyobbakat vágd tetszés szerinti darabokra.
Amíg a krumpli fő és hűl, készítsd elő a zsírt. A szalonnát kockázd fel és olvaszd ki. Ha a serpenyő széléhez nyomott hús már nem serceg, készen van, ekkor szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsiradékon oldalanként három perc alatt süsd ropogósra a krumplikat. A végén tedd vissza bele a szalonnapörcöket, és forgasd össze.
Source link