A zöldséges Hasselback-csirkemell könnyű és egészséges. A vastagra hagyott hús hátára éles késsel vájj mélyedéseket, ebbe tölts paradicsomot, paprikát, cukkinit, amit csak szeretnél. A tetejét olvadt mozzarella koronázza meg. Ha diétázol, a sajtból is választhatod a zsírszegény típust.
Az olívaolajat keverd el a bazsalikommal és a zúzott fokhagymagerezdekkel. A csirkemellet negyedeld fel, szórd meg sóval, borssal, kend meg a fűszeres olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. Közben készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a cukkinit mosd meg, és a lila hagymával együtt karikázd fel őket. A pihentetési idő leteltével vájj mélyedéseket a csirkedarabok hátára, és töltsd meg őket a zöldségekkel és a hagymával. A tetejüket fedd be vastagon mozzarellával, helyezd el őket egy tepsiben, és alufóliával letakarva told a sütőbe 45 percre, amíg a hús omlósra puhul. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt kicsit megpiruljon.
Source link