A melegedő időben egyre jobban esik egy nagy tál jól behűtött tavaszi krumplisaláta. Hasonló ételt sokféle módon készíthetsz, van, akinek az ecetes a kedvence, más a mustárosra esküszik. Ebbe a változatba kerül retek, kaliforniai paprika és tojás is. Korianderrel igazán finom, de a sajátos ízét néhányan nem szeretik: ha te is közéjük tartozol, használj helyette nyugodtan petrezselymet.

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, és hűtsd ki.

A tojásokat főzd ki tíz perc alatt. Ha készen vannak, őket is hűtsd le. Ha már kézbe tudod venni, hámozd meg és szeleteld fel őket.

Amíg a krumpli és a tojás hűl, a zöldségeket és a hagymát mosd meg és szeleteld fel. Aprítsd fel a koriandert is.

Egy nagy tálban keverd össze az öntet hozzávalóit. Forgasd bele először a krumplit, utána a tojást, a zöldségeket és a hagymát. Végül szórd meg az egészet korianderrel. Hűtőben pihentesd néhány órát, amíg az ízei összeérnek.





Source link